Menu

Het levensverhaal van Frans Saint Germain

In 2015 schreef Stefaan Kempynck het bijzondere levensverhaal van Frans Saint Germain, een gevestigd traiteur-ondernemer uit Diksmuide. Als landbouwerszoon van eenvoudige komaf heeft Frans de hoogste toppen bereikt. Samen met zijn vrouw Ria vroeg hij Stefaan om een familiedocument te maken voor de kinderen en kleinkinderen.

Flaptekst van het boek:

Frans Saint Germain is een bijzonder succesvol ondernemer geweest. Met een kleine lening gingen zijn vrouw Ria Clyncke en hijzelf met passie en enthousiasme van start met een kleine viswinkel-traiteurzaak in hartje Diksmuide. Heel hard werken, klanten in al hun wensen bedienen, winnen, binden en houden, was hun devies. Ze hadden geen businessplan, maar Frans had een neus voor zaken en bouwde een netwerk uit waar hij veel kennis en ervaring opdeed.

Als een echte ondernemer wilde hij verder groeien. De uitbreiding met traiteuractiviteiten buitenshuis en vooral de eigen feestzaal en vanaf 1993 het voor die tijd heel moderne zalencomplex Salons Saint Germain stuwden het bedrijf in grote vaart naar de top. Het succes was navenant, hun naam en faam scheerden hoge toppen. Als uitbater-kok van feestzalen en traiteur werd Frans Saint Germain opgenomen in ‘s lands belangrijkste culinaire ordes. Voorwaar een grote prestatie, waar Frans terecht heel fier op is.

Als landbouwerszoon van eenvoudige komaf was hij tenslotte van niks begonnen. Hij bouwde zijn loopbaan stapje per stapje uit bij andere koks, zonder zelf een hogere koksopleiding te hebben gevolgd. Met dit boek hebben Frans en Ria een spoor van herinneringen over hun boeiende en intense beroeps- en privéleven willen nalaten voor hun familie en vrienden. U leest het portret van een man die zijn dromen najoeg en realiseerde. Met de onvoorwaardelijke steun, liefde en vertrouwen van zijn echtgenote Ria slaagde hij erin een prachtig verhaal te schrijven.

Uw eigen levensverhaal?