Menu

Levensverhaalboek over West-Vlaamse KMO

Mijn zoon wou meer weten over het jonge leven van mijn vader en over het bedrijf dat zijn overgrootvader was gestart, nu meer dan 90 jaar geleden.  Ik kwam in kontakt met Stefaan Kempynck, die snel en goed begreep wat de bedoeling was.

Auteur Kempynck stelde vast na een eerste onderhoud, dat het levensverhaal van mijn vader en dat van het familiebedrijf zo goed als volledig samenvallen. Stefaan slaagde erin tijdens de interviews met vader ook mijn moeder te boeien, zodat haar leven, dat zij meer dan een halve eeuw met papa deelt, tegelijk in het boek werd opgenomen.

Geïllustreerd met zeer oude, minder oude en recente foto’s  komt het levensverhaal van mijn ouders zeer goed tot zijn recht.

Stefaan schrijft vlot en maakte het boek zeer leesbaar door opdeling in korte hoofdstukjes, met telkens een uitspraak als uitsmijter.

Het boek van 96 bladzijden is voorzien van een frisse lay-out, in het teken van de KMO, gestart in het interbellum door mijn grootouders,  verder gezet door mijn ouders en thans geleid door mijn broer.

Dit boek is voor onze kinderen en de volgende generatie een blijvende getuigenis van hoe alles heel klein is begonnen en hoe het bedrijf is gegroeid. Het illustreert eveneens dat goede familiebanden zeer waardevol zijn.

Ik kan iedereen aanraden om met Stefaan een levensverhaal te laten vastleggen (beter vroeg dan laat). Ik kan getuigen dat hij veel vrijheid laat aan de opdrachtgever om inhoudelijk eigen accenten te leggen, illustraties en foto’s te voegen naar eigen smaak en keuze.

Johan D.