Menu

‘Marathon’ Willy: Ieperling met een gouden hart – de loop van zijn leven

Dit eerbetoon aan Ieperling Willy Lemaire verscheen in januari 2016. Deze tegelijk gewone én heel bijzondere volksmens was heel geliefd. Men waardeerde hem omwille van zijn sociale inzet.
In het najaar van 2014 overleed Willy onverwacht op 67-jarige leeftijd. Een initiatief werd opgestart om zijn levensverhaal postuum neer te schrijven. Voor dit warme portret sprak Stefaan urenlang met Willy’s familie, vrienden en kennissen.

Flaptekst van het boek:

Dit boek is een mooi eerbetoon aan Ieperling Willy Lemaire, die deelnam aan méér dan 600 loopwedstrijden, waarvan 110 marathons. In Ieper stond deze sportieve oud-kaartjesknipper van de Belgische spoorwegen dan ook algemeen bekend als ‘Marathon Willy’. Willy was geliefd en gewaardeerd omwille van zijn sociale inzet. ‘Marathon Willy’ zamelde via zijn tientallen marathons en andere initiatieven duizenden euro’s in voor Artsen Zonder Grenzen of andere goede doelen. Niets was hem te veel gevraagd, hij deed het telkens met hart en ziel. Van de maatschappij had hij immers de kans gekregen op brugpensioen te gaan en daarom wilde hij iets voor de samenleving terugdoen. Hij was dan ook een man met een gouden hart, dat niet alleen warm klopte voor de minder gefortuneerde medemens maar ook voor zijn geliefde stad, Ieper. Ook op politiek vlak was de man van Mie-Jeanne Cailliau en vader van vijf, heel actief. Hij zetelde zowel in de gemeenteraad als in de OCMW-raad voor de N-VA. Ook daar genoot hij veel respect en waardering als een wijs man, naar wie geluisterd werd en die met groot engagement en werkkracht zich specialiseerde in sociale zaken.

Wilt u ook een herdenkingsboek laten schrijven voor een dierbare overledene?

Op zoek naar een waardevol geschenk voor iemand anders of voor jezelf? of naar een origineel en interessant relatiegeschenk?

Vanaf 19.95 € online bestellen op www.spring-produkties.be of klik hieronder op het gewenste geschenk (meer keuze op de site)