Menu

‘Samen onderweg’: 25 jaar vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK)

Zie ook deze video (mijn interview tussen 3:09 en 4:15):

In 2018 ontmoette ik Koen Van Wonterghem. Hij is actief als gedelegeerd bestuurder van vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). Ons contact kwam er via Walter Deklerck en Regina Carrette uit Diksmuide, die in 2007 hun dochter Mieke verloren in het verkeer. Walter en Regina werden zo ‘lotgenoten’ in deze vereniging.

Koen vroeg mij een boek te schrijven naar aanleiding van 25 jaar OVK. Over het ontstaan, de groei en werking van deze vzw. De vereniging waar vooral niemand lid wil van zijn of worden.

Het werd voor mij een boeiend project met contacten met heel wat lotgenoten, in Vlaanderen, Brussel en ook Wallonië, waar OVK-evenknie ‘Parents d’Enfants Victimes de la Route’ (PEVR) actief is. Lotgenoten, of dichte naasten van verkeersslachtoffers, die door het verlies van hun kind tot in het diepst van hun ziel gekwetst werden, maar van wie velen door OVK/PEVR weer de moed vonden om verder te gaan en zelfs op te komen voor meer verkeersveiligheid door te getuigen, het opzetten van allerhande sensibiliseringsacties en het afsluiten van charters met gemeenten.

OVK/PEVR is een uiterst waardevolle vereniging, met heel gedreven, fijngevoelige medewerkers, die al onze waardering en steun verdient.

Zie ook deze video met boekvoorstelling.