Menu

Levensverhaal voor personen

Het verhaal van elk leven is uniek en bijzonder. Maar wat als u er straks niet meer bent? Wat weten uw kinderen en kleinkinderen dan nog over u?

Familiebanden zijn uiterst krachtig. Ze reiken tot over de generaties heen. Met uw biografie of levensverhaal laat u een tastbare herinnering na.

Waarom uw levensverhaal laten optekenen?

Wat zijn de grote momenten uit uw leven? Welke keuzes en beslissingen hebt u genomen? Hebt u spijt van bepaalde zaken, of net niet? Welke levenslessen wilt u graag doorgeven? Welke invloed had uw familie op u?

Er zijn zoveel vragen waarop uw kinderen en kleinkinderen wellicht het antwoord niet weten. Diverse wetenschappers zijn het erover eens: familiegeschiedenis beïnvloedt het gevoelsleven. Mensen die weten waar hun wortels liggen, hebben meer vertrouwen in zichzelf en hun gezin. Het geeft hen het gevoel dat ze hun leven in handen hebben. Ze kijken de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Daarom is het zo belangrijk dat ook uw familieverhalen bewaard blijven voor de volgende generaties.

Uw levensverhaal bezorgt uw naasten antwoorden

Waarom gaf u uw dochter die naam? Waarom hamerde u zelf zo sterk op dat soort opvoeding en het doorgeven van bepaalde waarden? Vanwaar die grote passie voor uw job? In welke hobby’s kon u zich helemaal uitleven?

Uw kinderen en kleinkinderen lezen het in uw levensverhaal. Ze krijgen inzicht in gewoontes en tradities binnen de familie. Een levensboek vormt dierbare herinneringen voor uzelf, maar zeker ook voor uw nageslacht als u er niet meer bent. Als uw kinderen en kleinkinderen weten wat u hebt meegemaakt, krijgen ze respect voor uw levenskeuzes.

Het kan ook omgekeerd: als grootouder kunt u de bijzondere momenten en levensverhalen van de kinderen of kleinkinderen vastleggen. Het resultaat is een boek vol foto’s en anekdotes om te koesteren en trots te tonen aan uw familie, vrienden en kennissen. U brengt er de familiebanden mee tot uitdrukking. Meer nog: u zet ze versterkt verder.

Met uw levensverhaal laat u een eigen authentiek spoor na

Bent u bekommerd om het beeld dat de buitenwereld van u heeft? Het beeld dat u later zult nalaten, als u er niet meer bent? Misschien voelt u zich misbegrepen en wilt u een waarheidsgetrouw beeld schetsen?

Misschien bent u nu klaar om te praten over zaken die u lange tijd voor uzelf hebt gehouden? Omdat u weet dat dit u zal opluchten. Het realiseren van uw eigen biografie kan u helpen om een bepaalde periode uit uw leven te verwerken.

Een verhelderend portret toont u zoals u bent: met de authenticiteit en innerlijke kracht die u zo typeren.

Uw levensverhaal: als de tijd dringt

Lijdt u aan een ongeneeslijke ziekte? Dan bent u vaak gedwongen om in (te) korte tijd afscheid te nemen. Uw levensverhaal opschrijven geeft u de kans om onderwerpen aan te snijden en boodschappen na te laten waar uw dichtste familieleden later veel aan zullen hebben.

Uw biografie kan uw kinderen of kleinkinderen troost bieden en antwoorden geven. Ze kunnen er inspiratie en levenskracht uit putten.

Uw levensverhaal: een mooi geschenk

Of wilt u een bijzonder levensmoment aangrijpen om iemand een levensverhaal te schenken: een verjaardag, een communie/lentefeest, jubileum, pensionering, sterfgeval … ?

Hebt u nog een eigen reden voor een levensverhaal? Bespreek dit dan gerust met ons.

Wij luisteren aandachtig naar uw eerlijke getuigenis. Aan de hand daarvan leggen we een authentiek en persoonlijk portret vast, in een spoor dat blijft.

Ontdek wat mogelijk is en hoe we te werk gaan.

Neem contact voor een gesprek en offerte op maat.

Zie onze projecten